SAD: Samoubistvo u sudnici

Dok je slušao izricanje presude, propali milioner Majkl Marin je djelovao izuzetno potišteno i uznemireno
10 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2012. 18:00h

Naočigled užasnutih ljudi u sudnici u Finiksu, u američkoj saveznoj državi Arizona, 53-godišnji propali milioner Majkl Marin juče je, neposredno pošto mu je izrečena presuda zbog podmetanja požara u svoju luksuznu kuću (vrijednu 3,5 miliona dolara), izvršio samoubistvo.

Marin je u usta stavio nepoznatu supstancu koju je zalio vodom iz plastične boce, da bi nekoliko minuta kasnije pao na pod, izvijajući se u grčevima.

Marin je u usta stavio nepoznatu supstancu koju je zalio vodom iz plastične boce, da bi nekoliko minuta kasnije pao na pod, izvijajući se u grčevima

On je potom hitno prebačen u bolnicu, gdje su ljekari konstatovali smrt. Naloženo je da se uradi toksikološka analiza, a rezultati još uvijek nisu poznati.

Dok je slušao izricanje presude, optuženi je djelovao izuzetno potišteno i uznemireno, i u više navrata je zarivao glavu u šake.

Podjetićemo, 5. jula 2009. godine Marin je zapalio svoju kuću u Finiksu, nakon što nije uspio da je proda na doborotvornoj aukciji.

Po zakonima Arizone, za podmetanje požara u nastanjeni objekat maksimalna kazna iznosi 16 godina zatvora. Tužilaštvo je trvdilo kako je Marin kuću zapalio iz očajanja, jer nije više mogao da otplaćuje hipoteku

Nakon intervencije, vatrogasci su utvrdili da je požar podmetnut namjerno, jer su u kući pronašli nekoliko mjesta na kojima je vatra potpaljena.

Martin je kasnije ispričao policiji da je nakon podmetanja požara pobjegao iz kuće, spustivši se uz pomoć konopca sa drugog sprata.

U požaru niko nije povrijeđen, ali, po zakonima Arizone, za podmetanje požara u nastanjeni objekat maksimalna kazna iznosi 16 godina zatvora.

Tužilaštvo je trvdilo kako je Marin kuću zapalio iz očajanja, jer nije više mogao da otplaćuje hipoteku.

Momenat kada Marin guta otrovnu pilulu (zumirano)

Prije nego što je finansijki propao, Marin je bio jedan od uglednih trgovaca sa Vol strita, diplomirao je na Jejlu, a bio je i pasionirani kolekcionar umjetnina, među kojima je bilo i Pikasovih djela.

Galerija

Bonus video: