Tramp: Mulerova istraga o ruskom miješanju neosnovana

Tramp je kritikovao i zamjenika direktora FBI Endrua Mekejba, koji je otpušten dva dana pred odlazak u penziju, kao i bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija
77 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2018. 20:29h

Predsjednik SAD Donald Tramp doveo je u pitanje nepristrasnost istrage specijalnog tužioca Roberta Mulera o navodnom miješanju Rusije u izbore u SAD.

Kako kaže, Mulerova istraga je neosnovana.

Predsjednik SAD je danas oštro kritikovao Mulera, čiji je tim zadužen za istragu o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore, zatim bivšeg zamjenika direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Endrua Mekejba, koji je otpušten dva dana pred odlazak u penziju, kao i bivšeg direktora FBI-ja Džejmsa Komija, prenijela je agencija AP.

Tramp je najprije naveo na Tviteru da "Mulerova istraga nikada nije trebalo da bude započeta", a potom je ujutro nastavio s tom temom navodeći da je u "Mulerovom timu" istražitelja mnogo onih koji su "tvrdokorne demokrate", da su među njima pristalice "nepoštene (bivše demokratske predsjedničke kandidatkinje) Hilari Klinton", a da nema republikanaca.

Agencija navodi da je istina da su pojedini istražitelji u Mulerovom timu dali doprinos demokratskim kandidatima, uključujući Hilari Klinton, ali da je prema propisima zabranjena diskriminacija pri zapošljavanju na osnovu političke pripadnosti, i dodaje da je sam Muler republikanac.

Prethodno je američki ministar pravde Džef Sešons saopštio je da je dao otkaz bivšem zamjeniku FBI-ja Endruu Mekejbu, dva dana pred njegov odlazak u penziju.

Tramp je često kritikovao Mekejba i žalio se da je pristrasan pošto se njegova supruga kandidovala za parlament Virdžinije uz podršku fonda koji je vodio saradnik Hilari Klinton.

Mekejb je više od 20 godina radio u FBI-ju i imao ključnu ulogu u pojedinim nedavnim istragama.

Bonus video: