PLO: Izrael slobodno protjeruje, zamjenjuje, ubija i zlostavlja palestinski narod

"Međunarodni sud pravde je 2004. godine proglasio izraelski zid nelegalnim i aktom aneksije. I dalje, Izrael protivzakonito gradi više od 200 kolonijalnih naselja na ukradenoj palestinskoj zemlji. Ali i dalje, Izrael ni za šta ne odgovara", reklI SU IZ plo

1036 pregleda 3 komentar(a)
Detalj iz Palestine, Foto: Printscreen Facebook
Detalj iz Palestine, Foto: Printscreen Facebook
Ažurirano: 05.06.2020. 13:15h

U odsustvu pozivanja na odgovornost, Izrael slobodno protjeruje, zamjenjuje, ubija i zlostavlja palestinski narod, kazali su iz Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), saopštila je Ambasada Palestine u Crnoj Gori.

"Na današnji dan, 5. juna 1967. godine Izrael je okupirao Zapadnu Obalu, uključujući Istočni Jerusalim, i Pojas Gaze. Oko 400.000 Palestinaca je tada nasilno protjerano, a izraelska politika nasilnog protjerivanja i zamjenjivanja palestinske populacije nikada nije prestala. Godine 1980. Izrael je anektirao Jerusalim uprkos osudama iz čitavog svijeta. Ali Izrael ni za šta nije odgovarao", istakla je PLO.

Iz PLO su kazali da je u 2002. godini Izrael počinje sa gradnjom zida koji je progutao veliki dio Zapadne Obale.

"Međunarodni sud pravde je 2004. godine proglasio izraelski zid nelegalnim i aktom aneksije. I dalje, Izrael protivzakonito gradi više od 200 kolonijalnih naselja na ukradenoj palestinskoj zemlji u kojima živi više od 600.000 izraelskih kolonijalnih setlera. Ali i dalje, Izrael ni za šta ne odgovara", rekla je PLO", rekli su iz PLO, a kazali su iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori.

U saopštenju se navodi i da je maju 2020. godine Izrael formirao vladu jedinstva koja bi anektirala veći dio okupirane Zapadne Obale.

"Plan aneksije je u fazi sprovođenja uz podršku Sjedinjenih Američkih Država. Brutalna kolonijalna okupacija traje već 53 godine, vrijeme je da Izrael odgovara za svoja nedjela" zaključuje se u saopštenju PLO.

Bonus video: