Tramp: Bolton mi se sveti, knjiga kompilacija laži

Američki predsjednik je rekao da "mnoge smiješne izjave" koje mu Bolton pripisuje nikada nisu izrečene i da su to "čiste izmišljotine"

1088 pregleda 5 komentar(a)
Tramp, Foto: AP Photo
Tramp, Foto: AP Photo

Američki predsjednik Donald Tramp oštro je kritikovao svog bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džona Boltona, optuživši ga da je u svojoj knjizi koja je izavala burne reakcije u SAD iznio laži.

Džon Bolton u intervjuu za Ej-Bi-si njuz (ABC News) rekao da je Donald Tramp nedostojan svoje funkcije, pošto su najveći američki listovi objavili izvode iz njegove knjige.

Tramp je na Tviteru napisao da su memoari njegovog nekadašnjeg saradnika "kompilacija laži".

"Boltonova knjiga, koja dobija užasne recenzije, predstavlja kompilaciju laži i izmišljenih priča s ciljem da ja izgledam loše", naglasio je Tramp.

Dodao je da "mnoge smiješne izjave" koje mu Bolton pripisuje nikada nisu izrečene i da su to "čiste izmišljotine", prenosi RTS.

"Samo pokušava da mi se osveti što sam ga 'šutnuo kao bolesno štene'", naveo je Tramp.

Knjiga "U prostoriji u kojoj se to dogodilo" već mjesecima je predmet pravnog spora između Bijele kuće i bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost.

Sukob je eskalirao u utorak nakon što je Trampova administracija na sudu pokušala da Boltonu oduzme zaradu na knjigu i da zaustavi njeno objavljivanje, tvrdeći u optužbi da je prekršio ugovor o poverljivosti informacija i da je na taj način rizikovao nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: