Tramp rekao da je Đulijani pozitivan na "kineski virus"

Đulijani (76), koji je nekoliko sati ranije dao uživo intervju televiziji Foks njuz, nije pokazivao simptome koronavirusa

7798 pregleda 0 komentar(a)
Đulijani, Foto: Reuters
Đulijani, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je večeras da je njegov lični advokat Rudi Đulijani zaražen koronavirusom.

Đulijani, koji već više od mjesec dana obilazi SAD kako bi osporio predsjedničke izbore, viđen je na sastancima bez zaštitne maske.

"Rudi Đulijani, nadaleko najbolji gradonačelnik u istoriji Njujorka, i koji neumorno radi na otkrivanju nadaleko najkorumpiranijih izbora u istoriji SAD, pozitivan je na kineski virus", naveo je Tramp na Tviteru koristeći izraz "kineski virus" umjesto koronavirusa, što je ranije izazvalo nezadovoljstvo kineskih vlasti.

Đulijani (76), koji je nekoliko sati ranije dao uživo intervju televiziji Foks njuz, nije pokazivao simptome koronavirusa.

Trampov advokat boravio je Mičigenu, Pensilvaniji, Džordžiji i Vašingtonu i drugim mjestima, od kada je demokrata Džozef Bajden proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima održanim 3. novembra.

Američko pravosuđe do sada je odbacilo mnogo žalbi Trampovog advokatskog tima o navodnim neregulasnostima na izborima.

Sam Tramp u subotu nije nosio masku na mitingu u Džordžiji, prvom skupu od izbora.

Većina učesnika skupa takođe je bila bez maske.

Republikanski milijarder je početkom oktobra bio zaražen koronavirusom, kao i njegova supruga Melanija i nekoliko članova njegovog okruženja.

Poslije trodnevne hospitalizacije, Tramp se vratio u Bijelu kuću pre nego što je nekoliko dana kasnije intenzivno nastavio predizbornu kampanju.

Bonus video: