Brazil: Kod osumnjičenog za pedofiliju pronašli nacističke predmete vrijedne tri miliona eura

Iz policije su kazali da osumnjičeni dolazi iz bogate porodice investitora i da je vjerovatno iskoristio svoje nasljedstvo da izgradi kolekciju

5312 pregleda 0 komentar(a)
Pronađeni predmeti, Foto: Reuters
Pronađeni predmeti, Foto: Reuters

Policija u Rio de Žaneiru u srijedu je pronašla veliku količinu nacističkih suvenira i oružja čija se vrijednost procjenjuje na tri miliona eura, u domu Brazilca osumnjičenog za silovanje maloljetnice.

Civilna policija Rio de Žaneira rekla je da je pronašla više od hiljadu predmeta u domu neimenovanog 58-godišnjeg osumnjičenog, uključujući nacističke uniforme, časopise, slike, nacističke simbole, slike Adolfa Hitlera, zastave i medalje Trećeg Rajha. Takođe su pronašli pištolje i municiju iz toga vremena.

Predmete je policija otkrila kad je ušla u dom muškarca kako bi mu uručila nalog za hapšenje, pod sumnjom da je silovao maloljetnicu i zlostavljao drugu djecu u svojoj stambenoj zgradi na zapadu grada. Osumnjičeni je takođe optužen za ilegalno posjedovanje oružja i rasnu diskriminaciju, prenosi Hina.

Rio de Žaneiro nacista
foto: Reuters

"On je pametan i artikulisan muškarac, ali negira Holokaust, homofob je, pedofil i kaže da lovi homoseksualce", rekao je Luis Armond, detektiv koji vodi slučaj. "Nisam ljekar, ali čini mi se kao nenormalan psihopata."

Armond je rekao da osumnjičeni dolazi iz bogate porodice investitora i vjerovatno je iskoristio svoje nasljedstvo da izgradi kolekciju. Armond je procijenio da nacistička uniforma visokog zvaničnika može koštati oko 250 hiljada eura.

Policija istražuje vezu osumnjičenog s nacističkim i drugim grupama krajnje desnice, pokušavajući utvrditi je li bio aktivan na tržištu s takvim predmetima.

Armond je rekao da je potrebno pronaći muzej za takvu kolekciju.

"Ovo je nešto što je potpuno neobično i šokantno", rekao je.

Bonus video: