Bajden kandidovao prvu Afroamerikanku za Vrhovni sud SAD

"Jako dugo naše vlade i naši sudovi nisu ličili na Ameriku. Mislim da je vrijeme da imamo sud koji odražava sve naše talente i veličinu naše nacije sa jednom kandidatkinjom koja ima izvanredne kvalifikacije", rekao je Bajden u Bijeloj kući govoreći pored Braun Džekson

11004 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američki predsjednik Džozef Bajden predložio je danas sudiju Ketandži Braun Džekson za prestižno mjesto u Vrhovnom sudu SAD, gdje će postati prva Afroamerikanka na tom položaju.

Zvanično predlažući Braun Džekson Bajden je hvalio njene "izuzetne kvalitete".

"Jako dugo naše vlade i naši sudovi nisu ličili na Ameriku. Mislim da je vrijeme da imamo sud koji odražava sve naše talente i veličinu naše nacije sa jednom kandidatkinjom koja ima izvanredne kvalifikacije", rekao je Bajden u Bijeloj kući govoreći pored Braun Džekson.

Ketandži Braun Džekson (51) aktuelni je federalni sudija apelacionog suda za okrug Vašington, a njena nominacija još treba da bude potvrđena u Senatu. Ona treba da naslijedi penzionisanog liberalnog sudiju Stivena Brajera.

"Predsjednik Bajden je tražio kandidata sa izuzetnim rezimeom, besprijekornim karakterom i nepokolebljivom posvećenošću vladavini zakona", saopšteno je iz Bijele kuće.

Bonus video: