Tramp: UN imaju nevjerovatan potencijal

Pohvalivši lidera UN, Tramp je rekao da je „potreban talenat koji Gutereš posjeduje“, kao i da UN imaju moć da zbližavaju ljude kao niko drugi
1 komentar(a)
Antonio Gutereš, Donald Tramp, Foto: Reuters
Antonio Gutereš, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2017. 07:54h

Ujedinjene nacije (UN) imaju ogroman potencijal, koji tokom godina nije iskorišćen ni približno u onoj mjeri u kojoj je trebalo da bude, ocijenio je američki predsjednik Donald Tramp.

On je pohvalio rad generalnog sekretara UN Antonija Gutereša i svjetske organizacije.

„UN imaju ogroman potencijal. On nije iskorišćen tokom godina ni približno u toj mjeri u kojoj je trebalo da bude“, kazao je Tramp tokom sastanka sa Guterešom u Bijeloj kući, prenosi AP.

Pohvalivši lidera UN, Tramp je rekao da je „potreban talenat koji Gutereš posjeduje“, kao i da UN imaju moć da zbližavaju ljude kao niko drugi.

Gutereš je kazao da „istinski vjeruje u to da živimo u haotičnom svijetu, ali potrebne su nam snažne, reformisane i modernizovane UN“.

„Potrebne su nam i snažne Sjedinjene Američke Države koje su angažovane i zasnovane na svojim tradicionalnim vrijednostima – slobodi, demokratiji i ljudskim pravima“, naveo je on.

Tramp je u septembru rekao da UN nijesu dostigle svoj potencijal zbog birokratije i lošeg upravljanja i pozvao svjetsku organizaciju da se reformiše, podsjeća AP.

Bonus video: