Nije prvi put: Bajdenov pas ugrizao još jednog člana Tajne službe

Ovo je 11. put da je pas ugrizao čuvara u Bijeloj kući ili kući porodice Bajden

6541 pregleda 5 komentar(a)
Bajden i njegov pas, Foto: Screenshot/Youtube
Bajden i njegov pas, Foto: Screenshot/Youtube

Komandir, dvogodišnji njemački ovčar porodice američkog predsjednika Džozefa Bajdena, ugrizao je još jednog agenta Tajne službe.

Napad se kako prenosi BBC dogodio u ponedjeljak uveče, a službeniku je ukazana pomoć na licu mjesta, navodi se u saopštenju tajne službe od utorka.

Ovo je 11. put da je pas ugrizao čuvara u Bijeloj kući ili kući porodice Bajden.

Sekretarka za medije Bijele kuće ranije je za napade okrivio stres života u Bijeloj kući.

"Kao što svi znate, kompleks Bijele kuće može da bude jedinstven i veoma stresan. To je nešto što sam sigurna da svi možete da razumijete. "T je jedinstveno i stresno je za sve nas. Dakle, možete zamisliti kako je porodičnom ljubimcu ili porodičnim ljubimcima, šire", rekla je ona u julu.

Komandir je mlađi od dva njemačka ovčara porodice Bajden.

Drugi incidenti ugriza dogodili su se u kući predsjednika i prve dame u američkoj državi Delaver.

"Juče oko 20 časova, policajac odjeljenja uniformisane tajne službe došao je u kontakt sa kućnim ljubimcem Prve porodice i ugrizen", rekao je portparol Tajne službe Entoni Guljelmi.

Kasnije je za CNN rekao da je povrijeđeni policajac razgovarao sa direktorkom tajne službe Kimberli Čitl u utorak i da je dobro.

U julu, zvaničnici Bijele kuće rekli su da pokušavaju nove tehnike privezivanja i obuke za Komandira, nakon naleta napada na osoblje.

Bonus video: