Tramp citirao Orbana, pa pomiješao Bajdena i Obamu

Tramp je na skupu u Nju Hempširu rekao da je mađarski premijer tražio Obaminu ostavku prije nekoliko nedjelja

12226 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat za predsjedničku nominaciju Donald Tramp pomiješao je sadašnjeg i bivšeg predsjednika SAD, Džozefa Bajdena i Baraka Obamu, i to sve citirajući mađarskog premijera Viktora Orbana.

Društvenim mrežama kruži video-snimak na kojem je glavni akter Tramp koji se tokom govora u Klermontu u Nju Hempširu "zbunio" oko toga ko se trenutno nalazi u Bijeloj kući, prenosi RTS.

Tramp je okupljenima rekao da je mađarski premijer Viktor Orban tražio Obaminu ostavku prije nekoliko nedjelja.

"Intervjuisali su ga (Orbana) prije dvije nedjelje i pitali: 'Šta biste savjetovali predsjedniku Obami? Čini se da cijeli svijet eksplodira i implodira?' A on je rekao: 'Vrlo je jednostavno. On treba odmah da podnese ostavku, a oni treba da ga zamijene predsjednikom Trampom, koji je čuvao svijet'", naveo je Tramp.

Ovaj Trampov gaf dolazi samo nekoliko dana nakon što je značajno pogriješio govoreći o broju stanovnika u Sjevernoj Koreji.

Pitanje starosti postalo je česta tema u američkoj predsjedničkoj trci 2024. godine, čiji su mogući kandidati 80-godišnji Bajden i 77-godišnji Tramp.

I Bajden i Tramp su se suočili sa ismijavanjem javnosti zbog niza gafova posljednjih mjeseci.

Bonus video: