Haotično stanje u Venecueli: Ukrali životinje iz zoološkog vrta kako bi se hranili?

Haotično propadanje socijalističkog ekonomskog modela Venecuele stvorilo je hronične nestašice hrane koje izazivaju neuhranjenost i tjeraju milione da traže hranu gdje god mogu
1 komentar(a)
Tapir, Foto: Reuters
Tapir, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2017. 06:50h

Vlasti u Venecueli istražuju krađu životinja iz zoološkog vrta u zapadnoj saveznoj državi Zulija koje su vjerovatno ukradene kako bi bile pojedene, što je još znak gladi u zemlji koja trpi hroničnu nestašicu hrane, prenosi agencija Rojters.

Policijski zvaničnik je rekao da su dva ogrličasta pekara, koja po izgledu podsjećaju na divlje svinje, ukradena tokom vikenda iz zoološkog parka u Zuliji u gradu Marakaibo na granici sa Kolumbijom.

"Pretpostavljamo da su (ukradeni) sa namjerom da se pojedu", rekao je zvaničnik policije u Zuliji Luis Morales.

Haotično propadanje socijalističkog ekonomskog modela Venecuele stvorilo je hronične nestašice hrane koje, kako prenosi Rojters, izazivaju neuhranjenost i tjeraju milione da traže hranu gdje god mogu, između ostalog i u kantama i kontejnerima za smeće.

Nestašice ostavljaju zoološke vrtove bez dovoljno hrane da prehrane životinje pa je oko 50 životinja uginulo od gladi prošle godine u zoološkim vrtovima u Karakasu.

Vlada je demantova da su životinje uginule od gladi i saopštila da su se prema njima odnosilo kao "prema porodici".

Bonus video: