Bajden i Tramp se dogovorili: Debate u junu i septembru

Brzi dogovor o rasporedu sučeljavanja uslijedio je nakon Bajdenove najave da neće učestvovati u jesenjim predsjedničkim debatama koje je sponzorisala nestranačka komisija koja ih je organizovala više od tri decenije

7366 pregleda 0 komentar(a)
Tramp i Bajden, Foto: Reuters
Tramp i Bajden, Foto: Reuters

Američki predsjednik Džozef Bajden i bivši šef države Donald Tramp u srijedu su se složili da održe dvije debate u kampanji u junu i septembru.

Domaćin prve, 27. juna, bit će televizija CNN, a debata će se održati u Atlanti, u saveznoj državi Džordžiji. Druga debata zakazana je za 10. septembar na televiziji ABC, ali još nije utvrđeno mjesto održavanja.

Brzi dogovor o rasporedu sučeljavanja uslijedio je nakon Bajdenove najave da neće učestvovati u jesenjim predsjedničkim debatama koje je sponzorisala nestranačka komisija koja ih je organizovala više od tri decenije.

Umjesto toga, iz Bajdenove kampanje su predložili da mediji direktno organizuju debate sa potencijalnim demokratskim i republikanskim kandidatima, pri čemu će prva biti održana krajem juna, a druga u septembru.

Tramp je, u objavi na svojoj društvenoj mreži Truth Social, napisao da je "spreman i voljan raspravljati" o Bajdenu u predloženo vrijeme.

Nekoliko sati kasnije, Bajden je rekao da je prihvatio poziv CNN na debatu 27. juna, dodajući: "Ti si na potezu, Donalde. Kao što si rekao: bilo gdje, bilo kada".

Tramp je za Fox njuz digital rekao da je prihvatio poziv.

"Dolazim", kazao je on.

Bonus video: