Tramp: Namješteno i sramno suđenje, pravu presudu će donijeti narod 5. novembra na izborima

Ja sam nevin čovjek, borim se za ustav, za ovu zemlju…Nastavićemo da se borimo i borićemo se do kraja", poručio je Tramp

17783 pregleda 9 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Ovo je namješteno i sramno suđenje. Pravu presudu će donijeti narod 5. novembra na izborima, saopštio je bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Donald Tramp nakon što ga je porota suda u Njujorku krivim po sve 34 tačke optužnice u procesu koji se protiv njega vodi po optužbama za falsifikovanje poslovne dokumentacije.

Bivši predsjednik se obratio ubrzo pošto je saopštena odluka porote.

Ispred sudnice na Menhetnu ponovio je da je cio proces bio sramotan, i da ga je vodio "korumpirani sudija koji je u sukobu interesa".

"Ovo je namješteno i sramno suđenje. Pravu presudu će donijeti narod 5. novembra na izborima. Ja sam nevin čovjek, borim se za ustav, za ovu zemlju…Nastavićemo da se borimo i borićemo se do kraja", poručio je Tramp.

Sudija Huan Merčan odredio je izricanje kazne Trampu za 11. jul, tri dana prije početka Republikanske nacionalne konvencije za koju se očekuje da će Trampa zvanično nominovati za predsjedničkog kandidata.

Predsjednički izbori u SAD će se održati 5. novembra, kada će Tramp, najvjerovatnije republikanski kandidat, pokušati da se vrati u Bijelu kuću, a rival će mu biti demokratski kandidat i aktuelni predsjednik SAD Džozef Bajden.

Bonus video: