Tramp, dan nakon presude: Ako mogu ovo da urade meni, mogu bilo kome

Tramp je rekao da su „loši ljudi“ odgovorni za presudu i ponovio svoju tvrdnju da je sudija Huan Merčan „u sukobu interesa“ u njegovom slučaju

14308 pregleda 38 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prava presuda biće donijeta 5. novembra od strane naroda, rekao je bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i najvjerovatniji republikanski predsjednički kandidat, dan nakon što ga je njujorška porota proglasila krivim za falsifikovanje poslovnih dokumenata.

Tramp je održao konferenciju za novinare u Trampovoj kuli na Menhetnu.

„Ako mogu ovo da urade meni, mogu i bilo kome“, rekao je on, prenosi CNN.

Tramp je rekao da su „loši ljudi“ odgovorni za presudu i ponovio svoju tvrdnju da je sudija Huan Merčan „u sukobu interesa“ u njegovom slučaju.

„Nikada nije bilo sudije koji je u većem sukobu interesa. Meni je sada zabranjeno da dijelim informacije, a nijedan predsjednički kandidat nikada ranije nije dobio ovu naredbu. Morao sam da platim hiljade dolara kazne i prijetio mi je zatvor“, tvrdi on.

d
foto: Reuters

Tramp je nazvao suđenje „veoma nepravednim“, prenosi N1.

„Što se tiče samog suđenja, to je bilo veoma nepravedno. Nismo smjeli ni pod kojim uslovima da koristimo našeg eksperta za izbore. Videli ste šta se desilo sa nekim od svjedoka koji su bili na našoj strani, njih je ovaj čovjek bukvalno razapeo na krst“. “ rekao je.

Tramp je dalje kritikovao sudiju Merčana, rekavši da „izgleda kao anđeo, ali je zaista đavo“.

On je kritikovao i svog bivšeg advokata i ključnog svjedoka u proteklom suđenju, ali se uzdržao od pominjanja njegovog imena kako bi izbjegao kršenje naredbe o nedijeljenju informacija.

„Ovo je bio visokokvalifikovan advokat. Sada mi nije dozvoljeno da koristim njegovo ime zbog zabrane dijeljenja informacija. Ali znate, on je ljigavac. Svi to znaju. Trebalo mi je vremena da to shvatim… Upao je u nevolje, ne zbog mene, nego jer je sklapao spoljne poslove i pozajmiljivao novac“, kazao je on.

Donald Tramp kaže da 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih dokumenata zvuče gore nego što jesu.

„Falsifikovanje poslovnih dokumenata — to zvuči tako loše, meni zvuči veoma loše. Nikada ranije mi se tako nešto nije desilo“, dodao je on.

d
foto: Reuters

Međutim, Tramp i dalje tvrdi da je novac isplaćen Koenu bio za njega i da je knjigovođa „tačno zabilježio u knjigama“.

Ali Tramp je osporio tu karakterizaciju svojih zločina, rekavši da je imao pravni trošak — plaćajući advokata Majkla Koena — i da je to dokumentovano kao pravni trošak.

Knjigovodilac je to „tačno zabilježio u knjigama“, rekao je bivši predsjednik, tvrdeći da je to urađeno „bez njegovog znanja“.

„Kako ćeš to drugačije nazvati?“ Tramp je rekao.

Bonus video: