Njujork tajms: Bajden rekao da zna da možda neće moći da spasi kandidaturu i da vaga da li da nastavi trku

Nakon što je izvještaj objavljen, portparol Bijele kuće Endrju Bejts napisao je na društvenim mrežama: "Ova tvrdnja je apsolutno lažna"

26260 pregleda 92 reakcija 6 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden rekao je savezniku da zna da možda neće moći da spasi svoju kandidaturu ako narednih dana ne bude mogao da ubijedi javnost da je spreman za taj posao poslije svog prošlonedjeljnog nastupa na debati, objavio je danas Njujork tajms, a prenosi agencija Rojters.

"On zna da ako ima još dva takva događaja, mi smo na drugom mjestu" do kraja vikenda, rekao je saveznik, prenosi Tajms.

U izvještaju je saveznik opisan kao "ključ", ali nije navedeno ime osobe.

U naslovu izvještaja piše da je Bajden rekao savezniku da vaga da li da nastavi trku.

Nakon što je izvještaj objavljen, portparol Bijele kuće Endrju Bejts napisao je na društvenim mrežama: "Ova tvrdnja je apsolutno lažna".

Fajnenšel tajms je objavio 28. juna da su demokrate apelovale na Bajdena da odustane od kandidature za reizbor nakon "nesigurnog" nastupa u predsjedničkoj debati sa Donaldom Trampom.

Govoreći hrapavim glasom u četvrtak uveče 27. juna, 81-godišnji Bajden se više puta spoticao o sopstvene riječi, davao nejasne odgovore ili se činilo da je izgubio tok misli, dok ga je Tramp optužio da je najgori predsjednik u istoriji SAD.

Poslanik američke Demokratske stranke iz Teksasa Lojd Doget pozvao je juče Bajdena da se povuče iz trke za predsjedničke izbore, navodeći, između ostalog, njegov "katastrofalni nastup" u nedavnoj debati protiv republikanca Donalda Trampa.

Rojters je juče objavio da će Bajden održati sastanak sa demokratskim guvernerima poslije slabog nastupa u debati protiv Trampa, te da je cilj sastanka da predsjednik ubijedi lidere u svojoj stranci da je i dalje u dobroj mentalnoj i fizičkoj formi - uprkos onome što je pokazao u debati.

Anketa Rojters/Ipsos je pokazala da jedno od od troje demokrata misli da bi Bajden trebalo da okonča svoju kandidaturu za reizbor poslije debate protiv Trampa.

Bonus video: