Tramp nakon atentata: Bog je spriječio nezamislivo

Tramp je uputio poruke ljubavi drugim žrtvama i njihovim porodicama i rekao da se moli za opravak ranjenih i da drži u srcu sjećanje na građanina koji je "tako užasno ubijen"

37484 pregleda 59 reakcija 20 komentar(a)
Tramp nakon atentata, Foto: Reuters
Tramp nakon atentata, Foto: Reuters

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas preko svoje društvene mreže da je "sam Bog spriječio nezamislivo" dan poslije atentata na njega tokom predizbornog skupa u saveznoj državi Pensilvaniji.

"Hvala svima na vašim mislima i molitvama juče, zato što je sam Bog spriječio da se dogodi nezamislivo", rekao je očekivani predsjednički kandidat Republikanaca na izborima u novembru, na svojoj društvenoj mreži "Truth Social".

"Nećemo popustiti pred strahom već ćemo umjesto toga ostati čvrsti u našoj vjeri i zadržaćemo stav suprotstavljanja zlu", dodao je on.

On je još rekao da je sada važnije nego ikad za Amerikance da ostanu ujedinjeni i da pokažu "svoju pravu prirodu kao Amerikanci" ostajući "odlučni i ne dozvoljavajući zlu da pobijedi".

Tramp je uputio poruke ljubavi drugim žrtvama i njihovim porodicama i rekao da se moli za opravak ranjenih i da drži u srcu sjećanje na građanina koji je "tako užasno ubijen".

Tramp je evakuisan sa iskrvaljenim licem poslije pucnjave koja je izbila nekoliko minuta poslije početka njegovog predizbornog mitinga u Batleru u sjeveroistočnoj američkoj državi Pensilvaniji.

Tramp je ranjen u uho, napadač je ubijen, a poginuo je jedan učesnik skupa dok su dvoje teško ranjeni, svi odrasli muškarci, prema navodima policije.

"Zaista volim našu zemlju, i sve vas volim i radujem se što ću se obratiti našoj velikoj naciji ove nedjelje iz Viskonsina", dodao je Tramp.

On će otputovati u Milvoki, u saveznoj državi Viskonsin, gdje se od ponedjeljka održava Republikanska konvencija na kraju koje će i zvanično biti proglašen za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke za izbore u novembru

Bonus video: