Žena iz Čikaga osuđena na devet godina zatvora zbog krađe pilećih krilaca vrijednih 1,5 miliona dolara

Vera Lidel, direktorka službe za ishranu u školskom distriktu Harvi 152 u blizini Čikaga, ukrala je ogromnu količinu brze hrane tokom pandemije i nakon nje

9084 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zvaničnica jednog školskog distrikta u Čikagu dobila je kaznu od devet godina zatvora nakon što je priznala krivicu za krađu pilećih krilaca u vrijednosti od zapanjujućih 1,5 miliona dolara.

Vera Lidel, direktorka službe za ishranu u školskom distriktu Harvi 152 u blizini Čikaga, ukrala je ogromnu količinu brze hrane tokom pandemije i nakon nje. Krilca su bila namijenjena djeci koja su pohađala nastavu na daljinu, ali su i dalje dolazila po školske obroke, prenosi lokalna TV stanica WGN.

Ukupno, Lidel, koja ima 68 godina, naručila je više od 11.000 kutija krilaca od dobavljača hrane školskog distrikta, a zatim je sama preuzimala porudžbine u kombiju distrikta. U pravnim dokumentima podnijetim u sklopu ovog slučaja, šema je opisana kao "masovna prevara". Prevara je trajala od jula 2020. do februara 2022. godine.

Krađa je otkrivena tokom rutinske revizije kada je utvrđeno da su godišnji troškovi za ishranu bili za 300.000 dolara veći od budžeta, i to samo na polovini školske godine, prenosi WGN.

Bonus video: