Vens i Volc se složili da učestvuju u potpredsjedničkoj debati 1. oktobra

Bilo je pitanje da li će Volc i Vens imati debatu prije izbora 5. novembra. U samo proteklih nekoliko nedjelja, predsjednik SAD Džozef Bajden je povukao kandidaturu, a demokrate su izabrale potpredsjednicu Kamalu Haris da bude njihova kandidatkinja

2422 pregleda 0 komentar(a)
Vens i Volc, Foto: Reuters
Vens i Volc, Foto: Reuters

Guverner američke države Minesote Tim Volc i senator iz države Ohajo Džej Di Vens složili su se da će 1. oktobra imati potpredsjedničku debatu, isto kada u nekim državama kreće prijevremeno glasanje za opšte izbore.

CBS njuz objavio je da je mreža pozvala Vensa i Volca na debatu u Njujorku, nudeći četiri datuma: 17. septembar, 24. septembar, 1. oktobar i 8. oktobar.

Volc je objavio tu poruku sa naloga svoje kampanje,

"Vidimo se 1. oktobra, Džej Di".

Kampanja Haris-Volc nastavila je porukom, u kojoj se navodi da se Volc raduje debati sa Vensom, "ako se pojavi“.

Vens je objavio da će prihvatiti poziv za 1. oktobar. Takođe je pozvao Volca da debatuju 18. septembra na CNN.

Bilo je pitanje da li će Volc i Vens imati debatu prije izbora 5. novembra. U samo proteklih nekoliko nedjelja, predsjednik SAD Džozef Bajden je povukao kandidaturu, a demokrate su izabrale potpredsjednicu Kamalu Haris da bude njihova kandidatkinja.

Vens se uglavnom fokusirao na Haris, sa kojom je trebalo da debatuje prije Bajdenovog odlaska iz trke.

Repuvlikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp je rekao da želi da Vens ima debatu sa Volcom na CBS, koji je nudio potencijalne datume za taj susret.Debata će se održati nekoliko nedjelja nakon debate između Donalda Trampa i Kamale Haris, koja je dogovorena za 10. septembar na ABC njuzu.

Tramp je rekao da je pregovarao o nekoliko drugih datuma sa na tri različite mreže. Foks njuz je takođe predložio da se debata između Harisa i Trampa održi 4. septembra, a NBC planira za 25. septembar.

Haris je u Mičigenu rekla da jedva čeka da se dogovore dodatnoj debati.

Bonus video: