Tejlor Svift podržala Kamalu Haris

Svift je rekla da se kandidatkinja demokrata za Bijelu kuću "bori za prava i stvari za koje vjerujem da im je potreban ratnik da ih brani”

3471 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Američka pop megazvijezda Tejlor Svift podržala je demokratsku potpredsjednicu Kamalu Haris kasno u utorak, nakon predsjedničke televizijske debate između Haris i republikanskog bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Svift je u objavi na Instagramu rekla da će glasati za potpredsjednicu SAD na američkim izborima 5. novembra, za koje ankete pokazuju da će biti vrlo neizvjesni.

Objava Tejlor Svift uključila je fotografiju pjevačice s mačkom, a njena je izjava potpisana kao “ljubiteljka mačaka bez djece”, u očiglednoj aluziji na primjedbe koje je prethodno iznio Trampov kandidat za potpredsjednika Džej Di Vens. Vens je ranije u jednom intervjuu vodeće demokrate opisao kao “gomilu ljubiteljki mačaka bez djece”.

“Glasaću za Kamalu Haris i Tima Volca na predsjedničkim izborima 2024. Glasam za @kamalaharris, jer se ona bori za prava i stvari za koje vjerujem da im je potreban ratnik da ih brani”, navela je Svift u svojoj objavi.

Kamala Haris ima veliku podršku u industriji zabave. Podržali su je mnogi holivudski glumci, producenti i reditelji, rekavši da vide Haris, koja je rođena u Kaliforniji, kao svog kandidata.

U avgustu je Tramp objavio lažnu sliku na društvenim mrežama na kojoj Svift traži od ljudi da glasaju za njega na izborima u novembru.

Svift je to spomenula u svojoj objavi kasno u utorak, rekavši da je Trampov potez “zaista dočarao moje strahove oko vještačke inteligencije i opasnosti od širenja dezinformacija”. Dodala je: “To me je dovelo do zaključka da moram biti vrlo transparentna u pogledu svojih stvarnih planova za ove izbore kao glasača.”

Kandidat Kamale Haris za potpredsjednika Tim Volc bio je u etru na MSNBC-u kada je najavljena podrška Tejlor Svift. “Pokrenite stvari”, rekao je Volc u apelu za “Swifties” na MSNBC-u kada su ga upitali o njenoj podršci. “Nevjerovatno sam zahvalan”, rekao je on, kako prenosi Hina.

Bonus video: