Tramp: Kada borac izgubi borbu, prve riječi koje izlaze iz njegovih usta su "želim revanš". Neće biti treće debate

"Ankete jasno pokazuju da sam, u utorak uveče, pobijedio u debati protiv drugarice Kamale Haris - kandidatkinje radikalne ljevice demokrata. Ona je odmah pozvala na još jednu debatu", napisao je bivši predsjednik na društvenoj mreži "Istina"

23360 pregleda 10 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp objavio je da neće učestvovati u još jednog predsjedničkoj debati sa demokratskom kandidatkinjom Kamalom Haris.

"Kada borac izgubi borbu, prve riječi koje izlaze iz njegovih usta su 'želim revanš'. Ankete jasno pokazuju da sam, u utorak uveče, pobijedio u debati protiv drugarice Kamale Haris - kandidatkinje radikalne ljevice demokrata. Ona je odmah pozvala na još jednu debatu", napisao je bivši predsjednik na društvenoj mreži "Istina", okrivivši aktuelnu administraciju za loše stanje u državi.

"Neće biti treće debate", jasno je ukazao Tramp.

On je u utorak bio učesnik debate sa aktuelnom američkom potpresjednicom Kamalom Haris.

Nekoliko istraživanja javnog mnjenja pokazalo je da je Haris u debati nadmašila Trampa.

Takav stav dijeli i Džo Jang, profesor na Univerzitetu Kentakija.

On je Glasu Amerike u nedavnom intervjuu, rekao da je poslije debate predsjedničkih kandidata imao dva osnovna utiska.

"Jasno je da je prva debata bila potpuna katastrofa za demokrate i Kamala Haris je od samog početka uspjela da pridobije podršku i obavi posao koji se od nje očekivao, mislim da je to bilo potpuno jasno. Drugo, uspjela je da se podvuče Trampu pod kožu i dovede ga u defanzivni položaj gdje je govorio neke prilično nevjerovatne i nerazumljive stvari... i to mu je nanijelo štetu", smatra Jang koji je i direktor Paterson škole za diplomatiju i međunarodnu trgovinu.

Bivši predsjednik i njegove pristalice oštro su kritikovali moderatore televizije Ej-Bi-Si (ABC) Dejvida Mjura i Linzi Dejvis. Novinari su tokom debate izvršili neke provjere činjenica u hodu, ispravljajući četiri Trampove izjave.

Dok je Si-En-En (CNN) odlučio da ne ispravlja nijednu pogrešnu izjavu kandidata tokom Trampove debate sa aktuelnim predsjednikom SAD Džozefim Bajdenom u junu, Ej-Bi-Si je umjesto toga osporio Trampove izjave o abortusu, imigraciji, izborima 2020. i nasilnim zločinima.

Procjenjuje se da je debatu Trampa i Haris u utorak gledalo 67,1 milion ljudi, što predstavlja povećanje u odnosu na junsku debatu.

Tada je sa bivšim predsjednikom snage odmjerio vjerovatni kandidat demokrata Bajden, koji se nakon neubjedljivog nastupa povukao iz predsjedničke trke.

Televizija Si-Bi-Es (CBS) biće domaćin debate potpredsjedničkih kandidata, Tima Volca i Džej Di Vensa, prvog oktobra.

Bonus video: