FBI: Čini se da je pokušan atentat na Trampa

"FBI istražuje ono što se čini kao pokušaj ubistva bivšeg predsjednika Trampa", navodi se u saopštenju agencije

18854 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp bio je bezbjedan nakon, kako je FBI saopštio, pokušaja ubistva u nedjelju ispred Trampovog golf terena u Vest Palm Biču na Floridi.

Zvaničnici za sprovođenje zakona rekli su na konferenciji za novinare da su uhapsili osumnjičenog kojeg su agenti američke tajne službe uočili sa jurišnom puškom u stilu AK-47 ispred Trampovog nacionalnog golf terena.

Agenti Tajne službe su pucali, a osumnjičeni je pobjegao u crnom terencu, prenosi agencija Rojters.

"FBI istražuje ono što se čini kao pokušaj ubistva bivšeg predsjednika Trampa", navodi se u saopštenju agencije.

Tramp je bio na svom golf terenu u Vest Palm Biču na Floridi kada je ispaljeno više hitaca, saopštila su agenciji Rojters dva izvora obaviještena o incidentu.

Pucnji su nastali van linije ograde terena, rekli su izvori. Iz Trampovog izbornog štaba je saopšteno da je on na bezbjednom nakon pucnjave u njegovoj blizini, ali nisu iznijeli detalje.

Asošiejted pres je objavio da su agenti američke tajne službe otvorili vatru nakon što su vidjeli osobu sa vatrenim oružjem u blizini Trampovog golf terena, pozivajući se na dva neimenovana izvora za sprovođenje zakona. Asošiejted pres je objavio da nema izvještaja o povrijeđenima.

Tramp je poslao imejl svojoj listi za prikupljanje sredstava rekavši da je bilo "pucnja u mojoj blizini, ali prije nego što glasine počnu da izmiču kontroli, želio sam da prvo čujete ovo: bezbjedan sam i dobro", piše u mejlu u koji je uvid imao Rojters.

Tramp je povrijeđen u pokušaju atentata u Pensilvaniji 13. jula, nakon čega se postavilo pitanja o zaštiti kandidata nekoliko mjeseci uoči izbora 5. novembra.

Bijela kuća je u saopštenju navela da su predsjednik Džo Bajden i potpredsjednica Kamala Haris obaviješteni o incidentu i da im je laknulo kada su saznali da je Tramp bezbjedan.

Bonus video: