Uragan promijenio planove: Tramp u Džordžiji, Haris se ranije vratila iz Las Vegasa

Broj poginulih je premašio 100, a velika šteta je od poplave u Sjevernoj Karolini koja je uz Džordžiju ključna među državama u kojima je neizvjestan ishod novembarskih izbora

7971 pregleda 0 komentar(a)
Tramp u Valdosti, gradu u Džordžiji, Foto: Reuters
Tramp u Valdosti, gradu u Džordžiji, Foto: Reuters

Zbog posljedica uragana "Helena" u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) predsjednički kandidati Kamala Haris i Donald Tramp su odstupili od planova predizborne kampanje.

Haris se ranije vratila iz predizborne posjete Las Vegasu da bi razgovarala s građanima koji su pretrpjeli štetu, a Tramp ide u Džordžiju da vidi posljedice oluje.

Haris odlazi iz Las Vegasa
Haris odlazi iz Las Vegasafoto: Reuters

Broj poginulih je premašio 100, a velika šteta je od poplave u Sjevernoj Karolini koja je uz Džordžiju ključna među državama u kojima je neizvjestan ishod novembarskih izbora.

Tramp je kritikovao Haris što je tokom vikenda, u vrijeme oluje, bila na skupovima za prikupljanje novca "sa svojim radikalnim lijevim ludim donatorima" u Kaliforniji i najavio da on u Džordžiju "donosi mnogo materijala za pomoć, uključujući gorivo, opremu, vodu".

On je bez dokaza tvrdio da su vlasti "dale sve od sebe da ne pomognu ljudima u republikanskim oblastima".

Predsjednik SAD Džozef Bajden je uragan "Helena" nazvao "istorijskom olujom" i planira da pogođena područja posjeti ove nedjelje.

Savjetnica u američkom Ministarstvu unutrašnje bezbjednosti Liz Šervud-Rendal rekla je danas da bi moglo biti 600 mrtvih zbog uragana "Helena".

Bonus video: