Tramp: „Gaza može biti bolja od Monaka“

„Ima najbolju lokaciju na Bliskom Istoku, najbolju vodu, najbolje sve“, rekao je kandidat za predsjednika SAD

5956 pregleda 2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Rojters
Donald Tramp, Foto: Rojters

Gaza bi mogla biti obnovljena “bolje od Monaka”, mediteranskog utočišta za superbogate, izjavio je bivši američki predsjednik Donald Tramp u ponedjeljak.

Republikanski predsjednički kandidat je ovo izjavio u intervjuu sa konzervativnim radio voditeljem Hju Hjuitom, koji ga je upitao da li bi obalska enklava, devastirana vojnim napadima Izraela, mogla postati novi Monako “ako bi bila obnovljena na pravi način”, prenio je “Politiko”.

“Gaza bi mogla biti bolja od Monaka”, odgovorio je Tramp. “Ima najbolju lokaciju na Bliskom istoku, najbolju vodu, najbolje sve”.

Tramp, bivši građevinski investitor, dodao je da je “bio tamo” i da je to “teško mjesto”, ali je “Njujork tajms” objavio da ne postoji zapis o tome da je Tramp posjetio Gazu kao predsjednik ili kao biznismen.

Jedan zvaničnik kampanje rekao je za taj list da je Tramp mislio na Izrael, koji je posjetio (uz Zapadnu obalu) kada je bio predsjednik 2017. godine. Gaza je pod okupacijom Izraela decenijama, ali nije dio te zemlje.

“Politiko” piše da Trampove izjave podsjećaju na komentare njegovog zeta Džareda Kušnera, koji je u februaru rekao da bi “priobalno zemljište Gaze ... moglo biti veoma vrijedno”.

Bonus video: