Bijonse podržala Kamalu Haris za predsjednicu SAD: Ovdje sam kao majka

Bijonse se na bini pridružila i koleginica Keli Roulend sa kojom je nekada bila u grupi Destinis čajld. Ovog puta nije pjevala, za razliku od 2016, na predsjedničkom predizbornom skupu Hilari Klinton u Klivlendu

3841 pregleda 4 komentar(a)
Bijonse na skupu u Hjustonu, Foto: Reuters
Bijonse na skupu u Hjustonu, Foto: Reuters

Popularna američka pjevačica Bijonse podržala je noćas kandidaturu Kamale Haris za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Haris
Harisfoto: Reuters

"Nisam ovdje kao slavna ličnost, nisam ovdje kao političar. Ovdje sam kao majka. Majka kojoj je stalo do svijeta u kom žive moja i sva naša djeca, svijeta u kom imamo slobodu da kontrolišemo svoja tijela, svijeta u kom nismo podijeljeni", rekla je Bijonse na predizbornom skupu u Hjustonu.

Bijonse se na bini pridružila i koleginica Keli Roulend sa kojom je nekada bila u grupi Destinis čajld. Ovog puta nije pjevala, za razliku od 2016, na predsjedničkom predizbornom skupu Hilari Klinton u Klivlendu.

Keli Roulend, Bijonse
foto: Reuters

Hjuston je rodni grad Bijonse, a predsjednička kampanja Haris je za himnu preuzela njenu pjesmu "Sloboda" (Freedom) iz 2016. godine.

Haris je prvi put koristila tu pjesmu u julu, na svom prvom zvaničnom javnom nastupu kao predsjednička kandidatkinja, u štabu u Delaveru. Istog mjeseca, Bijonsina majka, Tina Nouls, javno je podržala Haris za predsjednicu.

Haris je na mitingu u Hjustonu istakla opasne medicinske posljedice zabrane abortusa u saveznoj državi Teksas i za to okrivila republikanskog protivkandidata - Donalda Trampa.

Otkako je u Teksasu zabranjen abortus, stopa smrtnosti novorođenčadi je porasla, ali i smrtnost porodilja.

Bonus video: