Peskov: Moskva i Vašington imaju zajedničke interese

Peskov nije dao jasan odgovor da li bi Rusija mogla da postane prijatelj SAD
2 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.03.2017. 11:33h

Kremlj nije iznenađen što predsjednik SAD Donald Tramp u prvom obraćanju Kongresu nije pomenuo Rusiju, izjavio je danas portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, ocijenivši da ima oblasti u kojima dvije zemlje imaju zajedničke interese.

"Ne, to nije bilo iznenađenje. Tramp je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, tako da je prirodno da se bavi američkim pitanjima", rekao je Peskov, dodajući da se predsjednik Rusije Vladimir Putin isto tako bavi ruskim pitanjima.

"To je potpuno normalno", kazao je Peskov, prenosi Tass.

Tramp je u obraćanju Kongresu u utorak veče rekao da je "Amerika spremna da nadje nove prijatelje i sklopi nova partnerstva" tamo gdje postoje zajednički interesi.

Peskov je rekao da Moskva i Vašington imaju neke zajedničke interese, ali nije dao jasan odgovor da li bi Rusija mogla da postane prijatelj SAD.

"Naravno, postoje neki zajednički interesi, takođe postoje i razlike u suprotni stavovi", rekao je Peskov, dodajući da je rat protiv terorizma jedna od oblasti u kojoj je moguća saradnja Rusije i SAD.

"Nemoguće je efikasno se boriti protiv terorizma ako ne sarađuju najmoćnije zemlje, kao što su SAD i Rusija", rekao je Peskov i dodao da Moskva strpljivo čeka kako će SAD djelovati prije donošenja zaključaka.

Bonus video: