Obama upozorio Trampa: Ne obavljaj funkciju predsjednika...

Intervju sa Obamom objavljen danas, snimljen je u petak kada su i obavještajne službe predstavile izvještaj u kome tvrde da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio hakovanje, puštanje informacija i medijsku manipulaciju sa ciljem da podrije kandidatkinju demokrata Hilari Klinton i ojača Donalda Trampa
10 komentar(a)
Barak Obama Donald Tramp, Foto: Twitter
Barak Obama Donald Tramp, Foto: Twitter
Ažurirano: 09.01.2017. 10:43h

Odlazeći predsjednik SAD Barak Obama izjavio je da priznaje da je potcjenio uticaj "lažnih informacija i hakovanja" na demokratiju, prenosi AFP.

Obama je aludirao na izvještaj obavještajnih službi o ruskom mješanju u predsjedničke izbore u SAD.

U intervjuu za ABC Obama je upozorio svog nasljednika Donalda Trampa, koji stupa na dužnost za manje od dvije nedjelje, o razlici između upravljanja i kampanje, istakavši da predsjednik ne može da obavlja funkciju predsjednika kao "što se vodi porodični biznis".

Intervju sa Obamom objavljen danas, snimljen je u petak kada su i obavještajne službe predstavile izvještaj u kome tvrde da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio hakovanje, puštanje informacija i medijsku manipulaciju sa ciljem da podrije kandidatkinju demokrata Hilari Klinton i ojača Donalda Trampa.

"Mislim da sam potcjenio stepen uticaja, u ovom novom informativnom dobu, koji mogu imati lažne informacije i hakovanje na naša otvorena društva, otvorene sisteme i kako mogu da se uvuku u naše demokratske prakse", rekao je Obama.

Obama je i tražio izvještaj obavještajnih službi, koji je predstavljen u petak, djelimično zbog toga da se "razumije da je to nešto što Putin radi već izvjesno vrijeme u Evropi, prije svega u nekadašnjim sovjetskim državama u kojima se govori ruski, ali su bliske zapadnim demokratijama".

Prema njegovim riječima, mora da se obrati pažnja prilikom predstojećih izbora u evropskim državama saveznicama SAD i upozorio na moguće uticaje.

Bonus video: