Jesmo li spremni za ljetnju turističku sezonu?

Ljetnja turistička sezona već je počela, a jesu li primorski gradovi spremni za turiste, da li su našem turizmu potrebne reforme i koje, šta su nadležni prepoznali kao najveće probleme i kako planiraju da ih riješe, pitali smo državnog sekretara u Ministarstvu turizma, Damira Davidovića
803 pregleda 0 komentar(a)

U prvih pet mjeseci bilježimo nekih 340 000 turista, što je nekih 80 000 više nego u istom periodu prošle godine, tokom maja Crnu Goru je posjetilo više od 100 000 stranih turista.

Problem kojem smo izuzetno posvećeni jeste siva ekonomija. Veliku pažnju posvećujemo prijavi gostiju, naplati boravišne takse.

Kad govorimo o gradnji, može da se gradi samo ono što je u planu, da li će investitor početi sa gradnjom, to zavisi jesu li se svi uslovi stekli.

Upitan da li su nam potrebni apartmani, i zašto se ne radi na razvoju kongresnog turizma, Davidović je kazao da rezultati koje vide, pokazuju da su bolji iz godine u godinu, teško da se za sad može govoriti o razvijanju različitih potencijala, posebno kongresnog turizma.

Pogledajte prilog iz jutarnjeg programa TV Vijesti.

Bonus video: