Udruženje izviđača CG organizuje online akciju i brojne izazove

„Poželjeli smo da omogućimo djeci da i od kuće saznaju nove stvari i kvalitetno provedu vrijeme, a kako situacija nalaže, za to ćemo ovoga puta koristiti online sredstva komunikacije“, saopštavaju iz Udruženja izviđača.
244 pregleda 0 komentar(a)
Izviđači, Foto: Savez izviđača Crne Gore, Savez izviđača Crne Gore
Izviđači, Foto: Savez izviđača Crne Gore, Savez izviđača Crne Gore

Predstavnica Udruženja izviđača Crne Gore, Milica Radonjić, za Boje jutra je govorila o novoj akciji izviđača, koja će ovoga puta biti organizovana online.

„Poželjeli smo da omogućimo djeci da i od kuće saznaju nove stvari i kvalitetno provedu vrijeme, a kako situacija nalaže, za to ćemo ovoga puta koristiti online sredstva komunikacije“, saopštava Radonjić.

Kako je kazala, aktivnost će trajati šest nedjelja i obuhvataće blog postove izviđača, zatim brojne izviđačke izazove za čije će savladavanje učesnici dobiti bedž, a biće organizovana i emisija „Izviđački fenjer“, u kojoj će izviđači razgovarati sa brojnim gostima.

„Za period vikenda smo planirali da organizujemo zoom družionice, koje će služiti za neformalan razgovor izviđača i ostalih učesnika o tome kako oni provode vrijeme i kako su protekle aktivnosti koje smo za njih pripremili“, kaže Radonjić.

„Iskustvo je pokazalo da je ove izazove moguće obaviti od kuće, naravno uz pomoć ostalih ukućana, a sve što je potrebno jesu telefon ili računar“, objašnjava ona, dodajući da ova aktivnost nije rezervisana samo za izviđače, već za sve one koji požele da učestvuju.

Ona prenosi da je samu ideju podržao UNICEF, a da su za najbolje učesnike obezbijeđene i nagrade.

Radonjić napominje da prva najava aktivnosti počinje danas u 12h i savjetuje svima da se uključe u avanturu, savladaju neku novu vještinu i kvalitetno provedu vrijeme.

Bonus video: