Dino Šaran: Umjetnost je prvi osigurač kojeg ištekaju za vrijeme krize i posljednji kojeg uštekaju po njenom prestanku

„Nadam se da će taj osigurač kultura i umjetnost, kojeg prvo ištekaju kad je kriza, a posljednjeg ga uštekaju kad je kriza, uspjeti da se prepozna još i više u ovim okolnostima i kada sve prođe", saopštio je za Boje jutra frontmen grupe "Letu štuke".
510 pregleda 1 komentar(a)
Dino Šaran, Foto: Eldar Nurković
Dino Šaran, Foto: Eldar Nurković

Uživo iz Sarajeva o mogućem nestajanju svijeta kakvog poznajemo i umjetnosti nakon epidemije za Boje jutra je govorio Dino Šaran, frontmen benda „Letu Štuke”.

„Ovih dana malo sviram, spavam, gledam tv, a propadanje civilizacije je počelo još odavno, zasigurno je da će se promijeniti dosta stvari“, saopštava Dino.

Kako kaže, neki najavljuju kraj demokratije, a dodaje da ga neće iznenaditi i da, kako kaže Čomski, dočekamo i nuklearni rat. „Ipak, ja nijesam pobodnik teorija zavjere“, kaže Dino.

„Nadam se da će taj osigurač kultura i umjetnost, kojeg prvo ištekaju kad je kriza, a posljednjeg ga uštekaju kad ona prođe, uspjeti da se prepozna još i više u ovim okolnostima i nakon njih", dodaje on.

Kako kaže, ovo je trenutno nužno zlo i sigurno da će distanca trajati neko vrijeme, ali se ipak nada mogućnosti održavanja koncerata za vrijeme ljeta.

„Izolaciju koristim za stvaranje, a preporučujem i kolegama da stvaraju u ovom periodu, jer će nam svima trebati novi materijal jednom kada izađemo iz ovoga“, saopštava Dino i svima preporučuje da se drže i da će sve ovo jednom proći.

Bonus video: