Begović za Boje jutra: Suđenja se održavaju, koristiće se velike sudnice i amfiteatri Pravnog fakulteta

Begović je napomenuo da sudnice jesu male, ali da postoji nekoliko sudnica koje zadovoljavaju uslove koje predviđaju bezbjednosne mjere.
812 pregleda 0 komentar(a)
Zdravko Begović, Foto: AP
Zdravko Begović, Foto: AP

Predsjednik Advokatske komore, Zdravko Begović, za Boje jutra je govorio o radu sudova i odvijanju suđenja u periodu epidemije koronavirusa.

„Stanje je počelo da se normalizuje i u Osnovnom sudu su se počela održavati suđenja u onim sudnicama koje za to ispunjavaju uslove, a koriste se maske i dezinfekciona sredstva“, saopštio je Begović.

On je napomenuo da sudnice jesu male, ali da postoji nekoliko sudnica koje zadovoljavaju uslove koje predviđaju bezbjednosne mjere.

„Mora se povesti računa o tome i u budućnosti, razmotriti izgradnju nove zgrade suda, a sada će se koristiti amfiteatri Pravnog fakulteta, prostorije Centra za edukaciju u poslovnom centru Palada, kao i prostorije velikih sudnica u okviru Apelacionog suda“, dodao je Begović.

Kako je kazao, od odluka Nacionalnog koordinacionog tijela će zavisiti i dalji rad sudova, a nada se da neće biti odlaganja suđenja.

„Moram istaći specifičnu situaciju koja postoji u istražnom zatvoru u Spužu, budući da su ljudi u istražnom zatvoru bili izolovani od gotovo svake komunikacije sa svojim porodicama, pa je uloga advokata još više došla do izražaja i pokazala značaj odnosa između advokata i klijenata“, napominje Begović.

Bonus video: