Šta najavljuje nova vlast u Andrijevici: Stop za mHE, preispitivanje bogatstva Mašovića...

Demokratska partija socijalista (DPS) u saopštenju već uočava prva kršenja zakona u formiranju vlasti, ali pred kameru Televizije Vijesti nisu htjeli, iako su to bili obećali

22970 pregleda 10 komentar(a)
Andrijevica, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Andrijevica, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Skupština opštine (SO) Andrijevica biće konstituisana za desetak dana, nakon što su predstavnici liste “Za budućnost Andrijevice” i koalicije Demokrate - Demos juče potpisali sporazum o konstituisanju vlasti u toj varošici, prema kom će mjesto predsjednika Opštine biti rotirajuće između Socijalističke narodne partije (SNP) i Nove srpske demokratije.

Nova vlast najavljuje obustavu izgradnje malih hidroelektrana (mHE) i preispitivanje svih koncesionih ugovora, ali i bogastva brata predsjednika Opštine Srđana Mašovića, Igora.

Demokratska partija socijalista (DPS) u današnjem saopštenju već uočava prva kršenja zakona u formiranju vlasti, ali pred kameru Televizije Vijesti nisu htjeli, iako su to bili obećali.

Prvi korak nove vlasti u Andrijevici, opštini poznatoj po stavljanju rijeka u cijevi, biće obustava dalje gradnje malih hidroelektrana i zahtjev Vladi za preispitivanje svih koncesionih ugovora.

Upravo to što je brat predsjednika Opštine Srđana Mašovića, Igor Mašović kao vlasnik ili suvlasnik dobio koncesije na više od 10 malih hidroelekrana, koje se grade ili su izgrađene, bilo je, po ocjeni, sad vec bivših opozicionara, presudno da građani na ovim izborima okrenu leđa DPS-u.

Uz besplatne udžbenike srednjoškolcima i studentske stipendije među prioritetima nove vlasti u Andrijevici biće i puštanje u rad elektrane izgrađene na gradskom vodovodu, vrijedne oko 700 hiljada eura, ali i preispitivanje vaučerske privatizacije.

Predsjednik Opšine Srđan Mašović je kazao prekjuče da ne može da govori za Televiziju Vijesti jer se nalazi u smoizolaciji.

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) DPS u Andrijevici Dejan Ivanović nije se pojavio ispred kancelarije DPS u dogovoreno vrijeme, iako je sinoć u telefonskom razgovoru kazao da je, poslije višesatnog čekanja dobio zeleno svjetlo da razgovara sa Televizijom Vijesti, od šefa partije u Podgorici.

Međutim, nakon povratka ekipe Televizije Vijesti iz Andrijevice, tamošnjni odbor DPS izdao je saopštenje u kome se pored ostalog navodi kako je nova vlast u u rekordnom roku počela sa pravnim nasiljem.

Tako je, kako ističu u DPS, prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma precizirano da Demokrate dobijaju funkciju menadžera opštine i direktora Turističke organizacije što su mjesta koja se prema Zakonu popunjavaju na osnovu javnog konkursa.

U DPS konstatuju i kako su se neznalice prihvatile ozbiljnog posla .

Koalicija DPS–SD je sa 21 mandata, na lokalnim izborima u Andrijevici, pala na 15, što je jedan manje od pobjedničke koalicije.

Time je izgubila vlast poslije devet godina.

Bonus video: