Na Cetinju 125 osoba pozitivno na koronavirus, čekaju se rezultati 143 uzorka

"Klinička slika oboljelih varira, od onih koji su bez simptoma, do gubitka čula mirisa i ukusa, pa sve do onih komplikovanijih, koji se komplikuju pneumonijama, upalama pluća i sa akutnim respiratornim distresom"

6342 pregleda 1 komentar(a)
Tatjana Borilović Stamenković, Foto: TV Vijesti
Tatjana Borilović Stamenković, Foto: TV Vijesti

Na Cetinju je trenutno 125 osoba pozitivno na koronavirus, pošto su sinoć stigli rezultati da je još 10 novooboljelih kazala je za Boje jutra na TV Vijesti Tatjana Borilović Stamenković, iz Doma zdravlja Cetinje.

"Još uvijek se čekaju rezultati 143 uzorka. Klinička slika oboljelih varira, od onih koji su bez simptoma, do gubitka čula mirisa i ukusa, pa sve do onih komplikovanijih, koji se komplikuju pneumonijama, upalama pluća i sa akutnim respiratornim distresom. Ima zaražene djece, njihovo stanje je stabilno, dok dođe rezultat testa, djeca se oporave", rekla je Borilović Stamenković.

U COVID ambulantama dnevno pregledaju 30 do 40 pacijenata. Trenutno imaju četiri tima koji se smjenjuje na sedam dana.

"Ljekara nema dovoljno, dvije koleginice su na bolovanju, dva izabrana tima funkiosnišu prijepodne u Domu zdravlja, dva popodne, i jedan COVID tim, tako da sedam dana kada radimo u COVID ambulantama doktori mogu da zaborave na sebe i svoje porodice", ističe Borilović Stamenković.

Detaljnije u videu

Bonus video: