Galić: Osobe koje su nevakcinisane imaju 11 puta veću vjerovatnoću da će preminuti

“Vakcina protiv koronavirusa je dostupna u Crnoj Gori i najbitnije je da imamo dosta vakcina. S obzirom na to da je glavna sezona virusa od novembra do februara i tada bi mogli očekivati glavni pik i porast broja zaraženih"

68429 pregleda 575 reakcija 148 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube

Osobe koje su nevakcinisane imaju deset puta veću šansu da će se suočiti sa težim oblikom infekcije koronavirusom, a 11 puta veću vjerovatnoću da će preminuti, kazao je u “Bojama jutra”na programu TV Vijesti dr Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Dr Galić je kazao i da se zbog prethodnih dešavanja i masovnih javnih okupljanja očekuje značajno povećanje broja oboljelih zbog čega je još jednom apelovao na građane da se vakcinišu.

“Vakcina protiv koronavirusa je dostupna u Crnoj Gori i najbitnije je da imamo dosta vakcina. S obzirom na to da je glavna sezona virusa od novembra do februara i tada bi mogli očekivati glavni pik i porast broja zaraženih. Sada je pravo vrijeme za vakcinaciju”, upozorio je.

Dr Galić je istakao da će se do kraja septembra znati hoće li i kada početi vakcinacija trećom buster dozom kompletnog stanovništva.

Bonus video: