Blokiranje puta ekipi TV Vijesti, pa prijetnje: "Spušti tu kameru da ti je ne slomim o glavu"

Ekipa Televizije Vijesti danas je sa kolegama iz portala PCNEN bila na Morači, gdje se i dalje nelegalno vadi šljunak

18946 pregleda 14 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Bagere i kamione koji vade i prerađuju šljunak na Morači, ekipa Televizije Vijesti zatekla je na katastarskoj parceli Grbavci 2161 u blizini zetskog sela Ljajkovići.

Za samo nekoliko trenutaka ekipi TV Vijesti je put blokiran a nekoliko, ispostaviće se vlasnika i zaposlenih u firmama koje se bave vađenjem šljunka, uz prijetnje su tražili da ugase kameru i telefone.

"Nemoj da snimaš ništa. Spušti tu kameru da ti je ne slomim o glavu. Spušti je dolje", prijetnje su upućene kamermanu Televizije Vijesti.

Radnici i predstavnici firmi koje je ekipa TV Vijesti zatekla u poslu koji je odlukom Vlade zabranjen još 2017. prihvatili su molbu da civilizovano porazgovaraju.

U međuvremenu je stigla i policijska ekipa koja, sudeći po načinu pozdravljanja sa radnicima, nije prvi put na tom mjestu.

Jedan od dugogodišnjih koncesionara Predrag Maraš priznao je za TV Vijesti da se najmanje 25 manjih firmi na ovom mjestu bavi eksploatacijom šljunka mimo procedura i zakona i to godinama.

Država im, kako kaže, nije ništa branila dok se iz posla nije povukao najveći igrač, podgorički Genex koji im je, tvrdi ostavio mrvice.

Bonus video: