DF narednih dana pojedinačno s partijama većine

Poslanik Albanske koalicije Jednoglasno Fatmir Đeka kazao je da nijesu dobili nijedan poziv od DF-a za pregovore za neku novu vladu. Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović poručuje da on uvažava izborni rezultat DF-a

3573 pregleda 8 komentar(a)
Lideri DF-a: Knežević, Mandić i Medojević, Foto: Boris Pejović
Lideri DF-a: Knežević, Mandić i Medojević, Foto: Boris Pejović

U najavljene pojedinačne razgovore s partijama parlamentarne većine, o mogućem rješenju krize vlasti, prema našim nezvaničnim informacijama, Demokratski front kreće u narednih par dana.

Otvoren poziv ranije su slali i partijama manjina, ali iz Bošnjačke stranke i Albanske koalicije Jednoglasno tvrde da zvaničnih poziva do sada nije bilo.

"Ali ćemo se svakako odazvati svakom pozivu, dobronamjernom pozivu na razgovor, jer mislim da je Crnoj Gori potreban razgovor, Crnoj Gori je potreban dijalog, Crnoj Gori je potreban kompromis", rekao je Televiziji Vijesti poslanik Bošnjačke strane Ervin Ibrahimović.

Poslanik Albanske koalicije Jednoglasno Fatmir Đeka kazao je da nijesu dobili nijedan poziv od DF-a za pregovore za neku novu vladu.

"Ako dobijemo, normalno da ćemo se unutar koalicije dogovoriti", rekao je Đeka.

Od sastanka, ako uslijedi, u Bošnjačkoj stranci očekuju...

"Očekujemo od DF da budu odgovorni jer je njih glasao svaki treći građanin Crne Gore, onih koji su izašli na izbore i to moraju, prije svega, oni da poštuju, a i mi sa druge strane, ja kao predsjednik BS uvažavam taj rezultat", rekao je Ibrahimović.

Vjeruje kako će razgovor krenuti od činjenice da su temelji Crne Gore multietnički i multivjerski sklad i da ga treba sačuvati.

"I da ćemo se voditi time da je mjesto Crne Gore i u NATO i EU, tako da imamo tu prostora da razgovor. Da li to znači da se BS može naći u vladi i sa DF-om? Na njima je odgovornost da prepoznaju šta to građani Crne Gore traže i vjerujem ono što odgovara i građanima koji su podržali DF, vjerujem da odgovara i Crnoj Gori", rekao je Ibrahimović.

Iz Albanske koalicije poručuju da su njihovi ciljevi jasni.

"Teško da možemo da se približavamo, mislim programski, sa onim subjektima koji u programu nemaju NATO integracije, ili koji ne priznaju državu Kosovo. To su neke crvene linije oko kojih nema pregovora Mislim da ova Vlada treba da padne, ili treba neka nova vlada - manjinska, ili tehnička, proevropska...", rekao je Đeka

Lider Force Genci Nimanbegu nije želio da govori na ovu temu.

Bonus video: