Nikolić: Prestati sa pomaganjem raznim biznismenima i tajkunima preko grbače naroda

Nikolić smatra da je neozbiljno što radnike KAP-a niko nije primio. Navodi da je u redu stav da država ne može da pomaže privatnim preduzećima

12291 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Neozbiljno je što juče niko nije primio radnike KAP-a, svakako bi bilo bolje da Vlada, ako nema neki plan, jasno kaže da je to privatno preduzeće i da njihove probleme rešava Veselin Pejović, kazao je gostujući u Bojama jutra novinar Monitora, Predrag Nikolić.

Nikolić smatra da Vlada treba da se uključi, da vidi šta će sa radnicima.

"To je postala jedna drama, država čas kreće, čas ne kreće... Dobra stvar je što počinje da se ogoljava način vođenja biznisa u Crnoj Gori. Uniprom trguje radnicima. Stav da država ne može da pomaže privatnim preduzećima je sasvim okej. Pomaganje raznim biznismenima i tajkunima na grbaču naroda treba da se prekine", poručio je Nikolić.

Navodi da je priča oko budžeta je dosta transparentnija nego ranijih godina, razgovara se dosta, građani imaju neka očekivanja.

"Sjetimo se prije kako su se ti budžet izglasavali, nije bilo neke najave kompletne pomoći i boljitka za građane. Sad su svi veliki ekonomisti pa najavljuju grčki scenario. Ne znam koliko je to realno, na kraju krajeva, mi smo u nečemu nalik tom grčkom scenariju živjeli decenijiama. Dobro je otvoriti neku nadu i dobro je da građani konačno imaju nečem realnom da se nadaju, a da to nisu bajke, nacionalne i druge, nego konačno da osjete boljitak u novčaniku", rekao je.

Komentarišuće novčane naknade za privremene savjetnika premijera Zdravka Krivokapića za koje je odvojeno 100 hiljada eura Nikolić ističe da se ni ova Vlada ni nova vladajuća elita nisu odrekle privilegija.

"Mi smo plaćali ne stotine hiljada, nego milione savjetnicima, sekretarima, raznim stručnjacima koji su na kraju krajeva doveli državu u ovo stanje u kojem smo sada", zaključio je.

Bonus video: