Tabak: Treba sumnjati u iskrenost ruskih poziva na dijalog

"To je samo nastavak politike, obično se kaže da je svaki rat nastavak politike. Prijetnje nuklearnim oružjem koliko god one bile neodgovorne zapravo zastrašujuće i ne dobrodošle u ovoj ratnoj i napetoj situaciji samo još jednom pokazuju da je Vladimir Putin prije svega kockar kojeg malo šta obuzdava"

1707 pregleda 6 komentar(a)

Poželjno je da se sukob između Ukrajine i Rusije riješi dijalogom, iako smatram da treba sumnjati u ozbiljnost ako već ne iskrenost ruskih poziva na dijalog budući da u isto vrijeme oni itekako vojno djeluju po Ukrajini koja sebi ne može dopustiti da propusti najmanju mogućnost okončavanja ovog groznog sukoba na njenom području.

To je u Bojama jutra na TV Vijesti kazao vojni analitičar Igor Tabak.

Ističe da su Rusi prije nedjelju dana pričali da je invazija glupost i da oni zapravo povlače snage nakon vježbi ne bi li se onda zapravo preusmjerili i vratili punom snagom preko ukrajinskih granica.

"Ali ta sva evropska nastojanja su dobrodošla, ona će pomoći ukrajinskoj vlasti da preživi ovaj napad, ali to sve skupa mislim da neće u neposrednoj budućnosti preokrenuti prirodu događanja koja itekako ovise o razvoju iz sata u sat na terenu gdje su Rusi i dalje na raznim pravcima u navali a Ukrajnci se pokušavaju braniti i pri tome su realno gledano itekako nadjačani".

Navodi da Rusija vodi agresivni rad, te da je sreća što nisu napravili veću štetu.

"To je samo nastavak politike, obično se kaže da je svaki rat nastavak politike. Prijetnje nuklearnim oružjem koliko god one bile neodgovorne zapravo zastrašujuće i ne dobrodošle u ovoj ratnoj i napetoj situaciji samo još jednom pokazuju da je Vladimir Putin prije svega kockar kojeg malo šta obuzdava. Nekad je to bio racionalan političar ali je izgleda u zadnje vrijeme prešao crtu baš onog jednog neodgovornog kockanja u krajnjoj liniji i sa svojim narodom i sa svojom državom a kamoli sa ostalima", rekao je Tabak.

Bonus video: