Manojlović: Požar na Mislovom dolu pod kontrolom

Iz Komunalnog preduzeća kazali su da bi tokom dana trebalo da se nastavi za normalnim odvozom smeća

1874 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Trenutna situacija na deponiji Mislov do je pod kontrolom, ništa nije ugroženo, a požar je splasnuo, kazao je u Bojama jutra Đorđije Manojlović iz Sekretarijata za uređenje prostora Opštine Nikšić.

"Danas krećemo sa tamponiranjem kako bi se omogućio odvoz smeća. Vatrogasci su non stop gore kako ne bi došlo do nove eskalacije, tako da nema širenja požara već je u nekoj fazi smanjivanja. Mislim da će sa ovim tamponiranjem koje radi Komunalno preduzeće i neke lokalne firme dosta toga biti dobro urađeno, da će se nastaviti normalno odlaganje smeća", rekao je Manojlović.

Iz Komunalnog preduzeća kazali su da bi tokom dana trebalo da se nastavi za normalnim odvozom smeća.

"Juče je predsjednik opštine Marko Kovačević komunicirao sa ministrom ekologije, da vidi kako mogu da se ubrzaju procedure za saniranje deponije. Takođe, opštinske službe su našle način da ubrzaju procedure u smislu skraćenja vremena izrade studije izvodljivosti tako da bi možda za nekih mjesec i po dana te papirološke procedure mogle da se završe", rekao je Manojlović.

Navodi da je, kada ta procedura papirološki bude savladana, plan da se prvo po savremenoj tehnologiji sanira deponija trioplastom.

"To je materijal sa tri sloja da se potpuno kontrolisano zatvori, zatim bi oni radili po projektu gasnu elektranu i to bi bilo trajno rješenje Mislova Dola".

Bonus video: