Kod đaka u OŠ Maksim Gorki pronađene britve i noževi: Učenici izrazili zadovoljstvo akcijom koju je škola preduzela

"Nije se radilo dovoljno na informisanju, možda nismo dovoljno objasnili kolika je opasnost toga. Učenici koji su donosili te predmete u školu su takođe pokazali veliko zadovoljstvo, kao da smo im teret sa vrata sklonili", rekao je direktor škole

4980 pregleda 1 komentar(a)

Saznanje da pojedini učenici starijih razreda OŠ "Maksim Gorki" u školu donose britve i noževe upravi škole došlo je od roditelja i nastavnika, rekao je u Bojama jutra Tigran Dobrašinović, direktor ove škole.

Kod jednog od đaka pronađen je i elektrošoker.

"Nastavnici su me izvijestili da su našli predmet koji ne bi trebalo da se nađe u đačkoj torbi. Navedena infromacija nas nije iznenadila", rekao je Dobrašinović i dodao da su nakon toga uslijedile provjere i razgovori sa učenicima.

"Učenici su jednoglasni, izrazili su zadovoljstvo našom akcijom. Nije se radilo dovoljno na informisanju, možda nismo dovoljno objasnili kolika je opasnost toga. Učenici koji su donosili te predmete u školu su takođe pokazali veliko zadovoljstvo, kao da smo im teret sa vrata sklonili, pokazali su da smo im pružili pomoć", rekao je Dobrašinović.

Smatra da u školi nema vršnjačkog nasilja, odnosno da je ono rijetka pojava.

"Obzirom da škola broji 1.600 đaka, imamo 62 odjeljenja. Nije bilo potrebe da se ti predmeti donose u školu. Motiv nije bio da se nekom nanese povreda. Možda da bi se istakli, pohvalili. Moramo da učinimo sve da do takvih dešavanja ne dolazi", rekao je direktor.

Načelnica Stručne službe Vrhovnog državnog tužilaštva Dijana Popović-Gavranović kazala je da ako djeca čine krivična djela i ponavljaju ih, onda kažemo da su usvojili određeni model ponašanja, što je zabrinjavajuće.

"To nije veliki broj djece. Tokom razvoja uvijek naiđu teškoće, s kojima djeca nekad ne znaju da izađu na kraj. Dijete se nekad ne osjeća prihvaćeno, nekad želi da pokaže moć, nekad da se zabavi, ili se možda ne osjeća sigurno", rekla je Popović-Gavranović.

Bonus video: