Advokati Medenice opet pisali žalbu Ustavnom sudu, traže ukidanje pritvora

Medenica je uhapšena 17. aprila na podgoričkom Aerodromu, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje je sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije počinila krivična djela protivzakoniti uticaj putem podstrekavanja i zloupotreba službenog položaja

6100 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Odluka sudija Vrhovnog suda da Vesni Medenici pritvor za još tri mjeseca produže, između ostalog, zbog opasnosti od bjekstva, razlog je da njeni advokati Zdravko Begović i Zdenko Tomanović, opet pišu žalbu Ustavnog sudu.

Traže da odluka Vrhovnog suda bude ukinuta, jer su Medenici, navodno povrijeđena prava dodavanjem pritvorskog osnova koji se nije nalazio u ranijim rješenjima, kako u onom kojim joj je pritvor određen nakon hapšenja, tako ni u rješenju kojim joj je prvi put produžen pritvor.

Advokati nekadašnje šefice Vrhovnog suda, su do sada već dva puta pisali žalbe Ustavnom sudu i to na rješenje o određivanju pritvora kao i na rješenje o produženju pritvora. Obje su odbijene.

Medenica je uhapšena 17. aprila na podgoričkom Aerodromu, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje je sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije koju je, navodno, formirao njen sin Miloš, počinila krivična djela protivzakoniti uticaj putem podstrekavanja i zloupotreba službenog položaja.

Bonus video: