Vujošević: U slučaju "Loze" institucije nisu blagovremeno reagovale, utvrđeno da su koristili bunarsku vodu

"Situacija da je on dva mjeseca radio bez odobrenja naočigled svih institucija koje je trebalo da budu uključene dovodi do zaključka da na nivou određenih institucija nije odregovano primjereno i dalo je prostora drugim subjektima nadzora da budu ljuti jer su sankcionisan ii kažnjeni za isti prekršaj", rekla je Vujošević

8411 pregleda 20 komentar(a)

U slučaju hotela "Loza" nije blagovremeno reagovano od strane nekih institucija i nisu preduzete određene mjere, što govori sama činjenica da je subjekat mogao više puta da vrši isto krivično djelo.

To je u Bojama jutra rekla direktorica Uprave za inspekcijske poslove (UIP) Ana Vujošević.

"Situacija da je on dva mjeseca radio bez odobrenja naočigled svih institucija koje je trebalo da budu uključene dovodi do zaključka da na nivou određenih institucija nije odregovano primjereno i dalo je prostora drugim subjektima nadzora da budu ljuti jer su sankcionisan ii kažnjeni za isti prekršaj", rekla je Vujošević.

Kazala je da konkretno misli na tužilaštvo i dodala da je CEDIS imao priliku da ovom objektu izgasi struju.

Vujošević ja kazala da je obaviješten i budvanski Vodovod koji je utvrdio da objekat ne koristi njihovu vodu.

"Sanitarna inspekcija je uradila uzorkovanje i utvrdila da je u pitanju bunarska voda i zabranila korišćenje".

Poručuje da se UIP trudila da prema svima ima jednak tretman i ne pošalje poruku selektivnog pristupa.

"UIP od 4. juna počela sa svojim aktivnostima i one će trajari do 2. septembra. Aktivnosti nadzora se sprovode u šest opština i rezultatima smo zadovoljni", rekla je Vujošević.

Navela je da je bilo dosta subjekata nadzora, a da kod mnogih nije bilo primijećenih nepravilnosti.

Ona see zahvalila lokalnim samoupravma i Upravi policije koje su pružile asistenciju, kao i Sudu za prekršaje koji je u svakom trenutku određivao termine saslušanja stranih državljana što je dovelo do toga da strani državljani ne napuste državu a da nisu platili kaznu.

Bonus video: