Belivuk i Miljković će se u utorak izjasniti na optužbe SDT-a

Vijeće Višeg suda će razmatrati validnost optužnice

22858 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Odluka da Veljko Belivuk i Marko Miljković, budu saslušani putem video linka donijeta je nakon što su prošlog mjeseca odbili da se ročište za kontrolu optužnice i predstavljanje dokaza održi bez njihovog prisustva.

Belivuk i Miljović, koji se nalaze u zatvoru u Beogradu zbog najtežih zločina organizovanog kriminala , saslušani su tokom istrage zamolbenim putem, pred Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije.

Na saslušanju su tvrdili da nemaju veze sa surovom likvidacijom Milete Radulovića i da srpsko tužilaštvo fabrikuje dokaze protiv njih.

Navodno je je srpsko tužilaštvo, preko stručnjaka za fotošop i montiranje glasa fabrikovalo komunikaciju koju su imali sa drugim članovima kriminalne grupe , a tokom koje su dogovarali likvidaciju Milete Radulovića.

"Pojašnjava da je upravo od Nikole Spasojevića i dobio saznaja da mu je tužilac Saša Ivanić ispričao da oni u tužilaštvu dobro rade fotošopove i tonska snimanja i da će takve dokaze poslati u Crnu Goru kako bi ih lažno teretio, a to je koristio kako bi ubijedio Spasojevića da potpiše sporazum o priznanju krivice", navodi se u obrazloženju optužnice.

Miljković je takođe rekao da mu je tadašnji i jos akteuelni ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, skinuo sve zabrane ulaska u Crnu Goru.

Tužilačkim aktom, Belivuk, Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković terete se da su 14.oktobra 2020.te oteli Miletu Radulovića, a potom ga predali ostalim članovima "kavačke grupe", koji su ga ubili po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića.

Miloš Radonjić i Petar Ðurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića koji se na meti ove kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović kao i Vladimir Vučković.

Bonus video: