U Murinu održan sajam seoskog turizma, domaće hrane, radinosti i tradicionalnih zanata: "Država da pomogne"

Iz Ministarstva poljoprivrede poručuju da su svjesni da poljoprivrednici imaju problem sa plasmanom proizvoda zbog čega podržavaju ovakve sajmove

9332 pregleda 57 reakcija 3 komentar(a)
Sa sajma, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Sa sajma, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U Murinu je održan drugi sajam seoskog turizma, domaće hrane, radinosti i tradicionalnih zanata na kome je učestvovalo 35 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Izlažemo pet vrsta džemova napravljenih na tradicionalni način. Jedini način promocije je ovakav događaj, dođu ljudi pogledaju, televizije snime", rekao je Ivan Vuletić, izlagač iz Murine.

A kako bi domaći proizvođači mogli da žive od svog rada, Vuletić poručuje: "Država može da svojim mehanizmima uvijek pomogne domaćoj proizvodnji, to svaka normalna država treba da uradi, da velike lance trgovinske, da im skrene pažnju da domaće proizvode istaknu na vidno mjesto."

Potencijal za razvoj prepoznaju i u Opštini Plav.

Iz Ministarstva poljoprivrede poručuju da su svjesni da poljoprivrednici imaju problem sa plasmanom proizvoda zbog čega podržavaju ovakve sajmove.

A da bi domaći proizvodi dobili na značaju, potrebna je podrška i Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma ali se oni nisu odazvali pozivu da prisustvuju ovom sajmu.

Da se lijepo može živjeti na selu primjer je 28-godišnji vlasnik seoskog domaćinstva Radan Božović, dobitnik nagrade za najboljeg mladog domaćina u Crnoj Gori.

A da bi ova ljubav potrajala, i država bi trebalo da se još više potrudi.

Bonus video: