Od izbora rukovodstva Skupštine konstituisan samo Adminisatrativni odbor

Na Kolegijumu predsjednika Skupštine, koji je zakazan za srijedu, trebalo bi da se dogovori raspodjela u ostalim skupštinskim tijelima, a u novom sazivu, kao i u prošlom, biće ih 14

2926 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Printscreen YouTube
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Printscreen YouTube

Gotovo dvije sedmice od izbora rukovodstva Skupštine, konstituisan je samo Adminisatrativni odbor.

Na Kolegijumu predsjednika Skupštine, koji je zakazan za srijedu, trebalo bi da se dogovori raspodjela u ostalim skupštinskim tijelima, a u novom sazivu, kao i u prošlom, biće ih 14.

I poslannici 28. saziva, kroz posebnu komisiju, pratiće i kontrolisati postupke privatizacije.

Skupštinski odbori i u novom sazivu imaće po 13 članova, po sedam iz vlasti i po šest iz opozicije, a posebni klub poslanika djelovaće sa opozicione kvote.

U posebnom klubu su poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin, kao i dvije poslanice koje su bile na listi Pokreta Evropa sad - Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur.

I ovog puta, tri skupštinska odbora će voditi predstavnici opozicije, a među njima su Odbor za antikorupciju i Odbor za evropske integracije.

Nova sjednica Administrativnog odbora zakazana je za petak, gdje će se utvrđivati liste kandidata za predsjednike i članove stalnih odbora i Komisije.

U planu je i konstituisanje Odbora za sveobuhvarnu izbornu reformu, a po informacijama Televizije Vijesti njime bi trebalo da rukovodi poslanik Pokreta Evropa sad.

Pored već izabrana dva potpredsjednika, Skupština treba da dobije još dva - iz reda opozicije i partija manje brojnih naroda. Još nije poznato ko su kandidati za ove pozicije.

Bonus video: