Milosavić Aleksić o prijetnjama Radonjića: Cijelim putem do kuće okretao sam se da vidim da li me neko prati...

"Nikad mi se nije desilo da me neko zove i da mi na taj način prijeti da će me ubiti jer skidanje glave je ubistvo. Bilo mi je jako neprijatno"

16586 pregleda 17 komentar(a)
Milosavić Aleksić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Milosavić Aleksić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Prva prijetnja smrću novinarima u ovoj godini, koju je prije dva dana doživio novinar Televizije Vijesti Nikola Milosavić Aleksić, rezultirala je zadržavanjem do 72 sata za vlasnika kompanije ''Trudbenik'' Vuksana Radonjića, a podgoričko Tužilaštvo protiv njega je podiglo i optužni predlog.

Milosavić Aleksić ispitivao je Radonjića u vezi sa njegovim poslom, a on mu je poručio da će mu otkinuti glavu.

Radonjić je uhapšen nakon što je preksinoć tokom telefonskog razgovora prijetio i vrijeđao novinara koji je od njega tražio objašnjenje u vezi sa temom koju istražuje, a odnosi se na moguće nepravilnosti u radu njegovog restorana "Balkan" u Podgorici.

''Rekao mi je da mi ne pada na pamet da nešto objavim u vezi njegovog restorana u suprotnom ću vidjeti šta će biti, a na moje pitanje šta će biti on je rekao vidjećeš, budeš li me pomenuo otkinuću ti glavu'', kazao je Milosavić Aleksić.

Nakon što je Milosavić Aleksić ove detalje prijavio policiji pozvao ga je sin Vuksana Radonjića, Radonja Radonjić koji je takođe uz prijetnje od njega tražio da povuče prijavu.

''Osjetio sam se ugroženim u trenutku nakon drugog poziva. Nikad mi se nije desilo da me neko zove i da mi na taj način prijeti da će me ubiti jer skidanje glave je ubistvo. Bilo mi je jako neprijatno. Ja sam se cijelim putem do kuće okretao iza sebe da vidim da li me neko prati, da li neko zaista želi da me ugrozi, cijelu noć nisam spavao. A kulminiralo je kada je juče stigao poziv Radonje Radonjića jer me on nazvao neposredno nakon što sam izašao iz policije i ta agonija je trajala i juče cio dan'', kazao je novinar TV Vijesti.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović pohvalio je brzu reakciju podgoričke policije i kazao da će imati nultu toleranciju na napade na novinare i da neće dozvoliti da se ponavljaju nedjelotvorne istrage kao u prošlosti.

Promtnom reakcijom nadležnih zadovoljan je i Milosavić Aleksić i dodaje:

''Sad ćemo da se vidimo što će da se dešava na sudu. Dosta puta se dešavalo da ovakve stvari na sudu ne dobiju svoj epilog.''

Sindikat medija najoštrije je osudio brutalne prijetnje koje je Vuksan Radonjić uputio novinaru Televizije Vijesti i pozdravio brzu reakciju policije i tužilaštva nakon koje kako kažu očekuju adekvatnu kaznu i opomenu i Radonjiću i svima koji i pomisle da urade nešto slično.

Ovaj napad je 15. slučaj koji je ove godine Sindikat evidentirao u svojoj bazi napada www.safejournalist.net i prva prijetnja smrću tokom 2023. godine.

Bonus video: