TV Vijesti: Na pomolu kriza vlasti u Podgorici?

Prema saznanjima TV Vijesti, večeras će biti održan sastanak predstavnika konstituenata podgoričke vlasti, na zahtjev pet odbornika koji su nedavno napustili Pokret Evropa sad (PES), nakon što je iz njega izašao i predsjednik države Jakov Milatović

15100 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Skupštine Glavnog grada, Foto: Nikola Saveljić
Sa jedne od sjednica Skupštine Glavnog grada, Foto: Nikola Saveljić

Televizija Vijesti saznaje da je na pomolu kriza vlasti u Podgorici.

Prema istim saznanjima TV Vijesti, večeras će biti održan sastanak predstavnika konstituenata podgoričke vlasti, na zahtjev pet odbornika koji su nedavno napustili Pokret Evropa sad (PES), nakon što je iz njega izašao i predsjednik države Jakov Milatović.

Kako saznaje TV Vijesti, ovi odbornici traže polovinu funkcija koje su po koalicionom sporazumu u Glavnom gradu pripale PES-u.

Ranije danas, odgođena je sjednica skupštinskog Odbora za planiranje i uređenje prostora, a to je tražio predsjednik Odbora Dragutin Vučinić, jedan od odbornika koji je izašao iz partije Milojka Spajića.

Za sjutra je zakazana sjednica Skupštine Glavnog grada, a Vučinić na pitanje TV Vijesti nije precizirao da li će se na njoj pojaviti i odbornici, koji su napustili PES.

Odbornica SDP-a Biljana Ćulafić ocijenila je da je jasno da vlast nema potrebnu većinu odbornika, te da je jedino rješenje organizovanje novih izbora.

Odbornik SD-a Miloš Mašković saglasan je da postoji kriza vlasti u Podgorici i poručuje da opozicija ima spreman odgovor na to.

Bonus video: