Eko park Blace: Žubor vode, cvrkut ptica i pogled ispunjen zelenilom

Jedan čovjek je zaslužan što je park i ove godine otvoren za posjetioce

8184 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube

Žubor vode, cvrkut ptica i pogled ispunjen zelenilom. To je ono što vas dočeka kad zakoračite u nikšićki eko park Blace.

Ovaj čovjek zaslužan je što je i ove godine otvoren za posjetioce.

"Spremamo, sadimo, sve, ali Opština baš ništa. Ja sam mislio da će oni krenuti, ovo preuzeti kao park jer je ovo mjesto raj na zemlji", kaže čuvar Eko parka Blace Milo Radović.

Istim očima ga vide i u Društvu mladih ekologa, koji su uz Radovića jedini istrajni da Blace opstanu i ostanu jedinstveno izletište.

"Iz godine u godinu, mjesto je sve popularnije. Neko dolazi da se opusti, da mu bude lijepo uz roštilj, društvo i neko piće, ali ipak za sobom ostavlja nered I polomljen mobilijar. I to nam je trenutno najveći problem", ističe Mijodrag Karadžić iz DMEN-a.

Izražen problem su i psi lutalice. Već nekoliko godina, u Blacama ih je skoro koliko i u opštinskom azilu, što odvraća mnoge građane da dođu na porodični izlet.

Ljepotu Blaca otkrili su i ljudi sa strane. Čudno im je da se ovakvo parče prirode prepušta volonterizmu.

Blace su mjesto okruženo izvorima, potocima i ponorima i kao takvo, idealno je za proslave, piknike, rekreciju i odmor. Eko park je obnovljen 2015. godine i od tada čeka da se nadležni...

Bonus video: