Malović: Fakultet treba birati u skladu sa svojim vještinama, bitan aspekt je i tržište rada

Malović ističe da treba razmisliti i o tome da li želite da radite u timu, želite li posao koji donosi mnogo uzbuđenja ili stremite ka profesiji kroz koju bi pomagali ljudima

4570 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

U moru različitih smjerova i fakulteta koji se nude kako u Crnoj Gori tako i u inostranstvu odabrati onaj pravi biće najlakše ako đaci dobro promisle da li je to ono što vole da rade i je li taj fakultet u skladu sa njihovim vještinama, kazala je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Ivana Malović, karijerna savjetnica za razvoj liderstva i biznisa.

"Takođe bitan aspekt, jeste tržište rada, okruženje, socijalni aspekt, emocionalna inteligencija", rekla je i dodala da je Crna Gora turizam, ekologija, energetika i poljoprivreda.

Malović ističe da treba razmisliti i o tome da li želite da radite u timu, želite li posao koji donosi mnogo uzbuđenja ili stremite ka profesiji kroz koju bi pomagali ljudima.

"Dosta je neodlučnih, naši tinejdžeri nemaju jasnu predstavu šta je to cilj. Nije novac cilj. Novac je posljedica ostvarenog cilja. Mi trebamo da uživamo u tom putovanju do krajnjeg cilja", istakla je.

Bonus video: