Vujošević: Uprava za inspekcijske poslove još nema zvaničnu informaciju od Vlade da li će i kada biti decentralizovana

"Definitivno bilo kakve reforme nisu dobre u jeku sezone, to smo i ranije isticali, pogotovo jer se nalazimo u šestom mjesecu, to je sredina budžetske godine, gdje ne možemo pretpostaviti do koji sve poteškoća može naići", istakla je Vujošević

5505 pregleda 0 komentar(a)

Uprava za inspekcijske poslove još uvijek nema zvaničnu informaciju od Vlade Crne Gore da li će i kada biti decentralizovana, kazala je u Bojama jutra, na TV Vijesti, direktorica tog organa Ana Vujošević.

Ona je istakla da je turistička sezona uveliko počela, te da je na primorju inspekcijski nadzor intenziviran tokom posljednja dva mjeseca. Vujošević je kazala da su otvoreni za razgovore o najavljenoj decentralizaciji ali da bi primjenjivanje takve odluke u jeku sezone inspekciji može donijeti brojne poteškoće.

"Definitivno bilo kakve reforme nisu dobre u jeku sezone, to smo i ranije isticali, pogotovo jer se nalazimo u šestom mjesecu, to je sredina budžetske godine, gdje ne možemo pretpostaviti do koji sve poteškoća može naići. Ne radi se o sitnoj promjeni već o ukidanju jednog organa i prenošenju nadležnosti potencijalno na ministarstva. Dakle, veliki dio aktivnosti je već pripremljen, postigli smo kontinuitet, ako bi se desilo u jeku sezona, narušio bi se kontinuitet koji bi teško bilo koje ministarstvo nastavilo, bez obzira na to postoji li dobra namjera. Za to je trebalo odraditi analize, napraviti strategiju i planski djelovati – jedno je teorija drugo je praksa, istakla je Vujošević".

Bonus video: