Nišavić: Septembar novi rok početka gradnje glavnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, lokaciju ne mijenjamo

"Moram da napomenem da je u pitanju parcela koja je oko 400 metara udaljena od prvog stambenog objekta u naselju Botun, odnosno oko 1,6 kilometara udaljena od samog centra naselja. Kada su u pitanju Dajbebe, to je nekih 350 metara udaljenosti od prve stambene jedinice, dok je od samog centra naselja Dajbebe udaljenost oko 1,7 kilometara"

4844 pregleda 1 komentar(a)
Planirani izgled postrojenja, Foto: TV Vijesti
Planirani izgled postrojenja, Foto: TV Vijesti

Septembar je novi rok za početak gradnje glavnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a lokacija koja je predviđena strateškim planovima Crne Gore neće se promijeniti, poručio je gostujući u Bojama jutra, na Televiziji Vijesti direktor JP "Vodovod i kanalizacija" Glavnog grada Aleksandar Nišavić.

"Samim tim radi se da napomenem o lokaciji koja se nalazi u industrijskoj zoni kombinata Aluminijuma Podgorica, koja se nalazi u vlasništu glavnog grada, tako da sa te strane i sami projekat je upravo podrazumijeva ovu lokaciju. Kada je u pitanju lokacije samog postrojenja, moram da napomenem da je u pitanju parcela koja je oko 400 metara udaljena od prvog stambenog objekta u naselju Botun, odnosno oko 1,6 kilometara udaljena od samog centra naselja. Kada su u pitanju Dajbebe, to je nekih 350 metara udaljenosti od prve stambene jedinice, dok je od samog centra naselja Dajbebe udaljenost oko 1,7 kilometara", kaže Nišavić.

Samom postrojenju je planirano da bude sagrađeno u većim kapacitetima od trenutnog, tako da bi imalo kapaciteta da se priključi i naselje Botun, dodaje Nišavić.

Bonus video: